×

Konzultace zdarma

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

× Dobrý den! Potřebujete poradit? Klikněte na tlačítko pro konzultaci zdarma.

Transplantace vlasů ženy

Většina žen si na svých vlasech zakládá a jejich nadměrné vypadávání je tak může nepříjemně zaskočit a vyděsit. Vypadávání vlasů je naprosto přirozený kontinuální proces, nadměrná ztráta vlasů už nikoli. Za zvýšeným padáním vlasů může stát mnoho příčin, ve větší míře se to děje novorozencům, adolescentům a pochopitelně seniorům,či při hormonálních změnách. Jestliže však nespadáte do žádné z těchto kategorií a vaše kštice začíná povážlivě řídnout, měly byste začít pátrat, proč tomu tak je.


Pojďme si k tomu povědět trochu více. Vypadávání vlasů je naprosto přirozený kontinuální proces, nadměrná ztráta vlasů už nikoli. Za zvýšeným padáním vlasů může stát mnoho příčin, ve větší míře se to děje novorozencům, adolescentům a pochopitelně seniorům. Jestliže však nespadáte do žádné z těchto kategorií a vaše kštice začíná povážlivě řídnout, měli byste začít pátrat, proč tomu tak je.

Odborníci obvykle považují za nadměrné padání ztrátu více než 100 vlasů denně. Těžko se s vypadanými vlasy bude někdo počítat, ale ukazatelem může být větší množství vlasů na polštáři, ve sprše nebo na hřebenu.

Pokud si povšimnete, že najednou ztrácíte mnohem více vlasů, nebo je váš culík tenčí, či vidíte pokožku hlavy, pak nejspíše ztrácíte více vlasů, než byste měly. Za všechno můžou převážně faktory, na které se teď společně podíváme.

Příčiny vypadávání vlasů

Porod

Za prvé to u žen může být porod, některé ženy zažívají velmi intenzivní vypadání po dobu několika měsíců po porodu, jiným vlasy padají méně. Je to velmi individuální, ale z hlediska obnovy vlasů zcela zásadní. 

Hormonální změny

Za druhé jsou to tolik diskutované hormonální změny. Většina žen má díky poklesu hladiny estrogenů problémy s padáním vlasů v období menopauzy. Hormonální nerovnováha může také nastat po vysazení antikoncepční pilulky nebo přechodu na jiný typ hormonální antikoncepce. Ať už jste právě začali užívat antikoncepci, ukončujete nebo měníte značku, vaše tělo může reagovat tím, že vlasy budou více vypadávat.

Stres

Stres je pro většinu z nás každodenní záležitostí, ale traumatický zážitek jako je např. rozvod, úmrtí v rodině, změna zaměstnání nebo jiná životní změna mohou spustit přechodnou stresovou alopecii. Vaše tělo čerpá všechny své prostředky na zvládnutí těžké životní situace a zastaví tak růst a vyživování vlasů. Po překonání stresového období se všechny tyto zastavené vlasy začnou tlačit ven a vypadávat. Totéž může nastat při větší fyzické zátěži nebo traumatu, jako je náročná operace nebo značný úbytek váhy.

Kdo může podstoupit transplantaci vlasů?

Transplantaci vlasů může podstoupit v podstatě kdokoliv, jehož zdravotní stav je v pořádku. Po úvodní konzultaci s našim lékařem vyhodnotíme, zdali je Vaše dárcovská oblast v pořádku a nic nebrání tomu transplantaci podstoupit. Samozřejmě transplantaci nemohou podstoupit např. těhotné ženy.

Naši partneři

Newsletter

Přihlašte se k odběru newsletteru a mějte přehled o akcích a dění v naší firmě.